Hoe wijn mij aan het sporten krijgt

Soms is het goed dat er sociale druk bestaat. Het is ook goed dat mensen soms onder die sociale druk bezwijken. In mijn geval gaat het dan om sporten. Ik kom uit een familie waarin sport(verslaving) in het DNA verweven is. Ik drink liever een wijntje. Mijn vader bijvoorbeeld heeft voor ieder weertype een andere sportactiviteit. Bij mooi weer wielrennen, bij minder weer tennissen en bij slecht weer hardlopen. Met andere woorden: er wordt, hoe dan ook, gesport.

Dat sportgen heeft mij overgeslagen. Ongetwijfeld een mutatiefoutje, maar die drang om mijzelf in het zweet te werken is er gewoon niet. Daar komt bij mij dus die sociale druk om de hoek kijken. Ik denk dat ik bijna onterfd word als ik niet sport. Oké, lichtelijk overdreven, maar die sociale druk is zwaar genoeg om mijzelf iedere dinsdagavond richting de sportschool te duwen. Hoewel ik mijzelf op regelmatige basis betrap op het verzinnen van smoesjes (laatst hoopte ik nog dat de file nét wat langer zou zijn) zit ik er toch iedere keer weer op de spinningfiets.

En dat komt door het feit dat als ik er dan ben, ik het eigenlijk wel leuk vindt. Het eerste half uur denk ik nog wat doe ik hier, maar daarna is het voor ik het door heb alweer afgelopen. Groot aandeel hierin heeft trouwens mijn spinningleraar. Die weet mij elke week weer tot het uiterste te drijven en ook nog eens een goed gevoel te geven als ik naar huis ga. Hoe hij dat doet? Door te roepen dat je lichaam nog úúúúúren calorieën verbrandt en dat je prima een flesje wijn kan opdrinken na de spinningles. Zo dus.

Welke wijn?

Niersteiner premium uit Rheinhessen, Duitsland

Welke druif?

Pinot Noir (of in het Duits een Spätbugunder)

Gekocht bij?

Online bij AH.nl.

Rode wijn na een uur intensief sporten. Dat kan niet goed gaan. Dat valt enigszins te betwijfelen als we deze wijn drinken. De kleur is zeer licht, je kijkt bijna dwars door het glas heen. Nog net geen rosé! De wijn ruikt fruitig, aardbeitjes, frambozen, dat soort. Al proevend kom ik eigenlijk op dezelfde woorden: rood fruit is wat de klok slaat. Deze rode wijn is zo fruitig en licht, dat ‘ie ook gekoeld gedronken kan worden. Da’s dan wel weer lekker na het sporten.