Watsgeburt?

Vorige week was ik bij het jubileumconcert van de Jeugd van Tegenwoordig. Aangezien ik met 6 mannen op stap was, en ik de wijn bij de HMH niet aandurf, ben ik ‘gewoon’ met de mannen bier gaan drinken. Prima, want het concert leende zich ook niet voor iets anders. Wat een feest! Die-hard springen meeblèren en tegen elkaar beuken: daar hoort geen wijn bij. Het concert was top. De gekke boys hebben jubileumfeestje goed aangepakt: slingers, feestmutsjes en kaasblokjes, het ontbrak nergens aan.

Waarom is de muziek van de Jeugd zo goed? Ik durf het je niet te zeggen. Eigenlijk is het niet zo goed. Of juist daarom weer wel? Wat mij in ieder geval aanspreekt zijn de rariteiten in de muziek. Hee een Spaans deuntje! Hee een dikke techno-beat! Hee hoor ik daar nou een vleugje klassiek? In elk nummer word je aandacht getrokken door weer iets geks, iets nieuws of iets heel herkenbaars.

Zo ook bij deze rode wijn, die ik de dag na de Jeugd als een soort schrale troost opentrok. Gaat nog wel even duur voor ik weer zo’n concert ga meemaken. Overigens heb ik met deze timing de wijn wel een beetje teniet gedaan. Je kan wel raden wat de combinatie van ‘laat geworden gisteren’ en een alcoholpercentage van 14,5% met je doet.

Welke wijn?

Minervois (2010), uit de Languedoc

Welke druif?

Een combinatie van Shiraz (de smaakmaker) en Grenache Noir (de boosdoener van het alcoholpercentage)

Gekocht bij?

Gekregen. Ik weet niet meer van wie (oeps): maar in ieder geval bedankt ervoor!

Jeetje wat een stevige jongen! De kleur is robijn rood en de geur komt al uit de fles geknald, laat staan uit je glas. Deze wijn lijkt je te waarschuwen: houd je gedachten erbij! Dat moet ook wel, want je wordt iedere keer weer wakker geschud door een nieuwe smaak. Hee iets rokerigs! Hee rode vruchten! Nee toch zwarte vruchten? Hee proef ik daar nou trekdrop? Om de 5 seconden lijken je smaakpupillen weer wat nieuws naar je hersenen te willen sturen. Watsgeburt met deze wijn?! Geen idee. De wijnmaker (Jacques d’Alblas) heeft in ieder geval een alcoholisch pareltje gecreëerd.