FC Hyena

Een wijnbar en een bioscoop in één. Dat klinkt toch als een belachelijk goede combi? Dat is het ook zeker weten! Deze wijnbar ligt pal aan het IJ en is daarmee een van de beste terrasgeheimen van Amsterdam. Het eten is, zeker voor de prijs, van topkwaliteit. Je kan begrijpen: we komen er vaak. Helaas is de kwaliteit van de service niet altijd even consequent. Maar door het lekkere eten en de topplek zie ik dat door de vingers. 

Adres: Aambeeldstraat 24, Amsterdam Noord

https://fchyena.nl/nieuws 

 

Fromagerie Abraham Kef

De allernieuwste aanwinst in Amsterdam Noord: het proeflokaal van fromagerie Abraham Kef. Maar daar verkopen ze alleen maar kaas? Jazeker. Maar het kundige personeel adviseert graag over een passende wijn. En voor de mannen onder ons: ook passende bieren worden er geschonken. Kef heeft een enorm terras, maar binnen is het klein (en knus). Verstandig om even te reserveren dus! De wijnen zijn redelijk aan de prijs, maar, god, die kaas-wijncombi's... Pontje pakken en gaan met die banaan!

Adres: Van der Pekplein 1, Amsterdam Noord
http://www.abrahamkef.nl/programma/proeflokaal-van-der-pek/ 

 

Bar Centraal

Gaan! Deze wijnbar werd al door Hiske Verspille in het Parool met een dikke vette voldoende beoordeeld en Wijnmuis sluit zich volledig bij haar aan. Heerlijk eten, heerlijke (natuur)wijnen gezellige kaarsjes op tafel, goede service. Ze doen echt hun best om te ontdekken wat je smaak is en welke wijn er bij past. Tip: geef aan dat je een avontuurlijke persoon bent, en je krijgt de meest bijzondere, maar héérlijke wijnen voorgeschoteld. 

Adres: Ten Katestraat 16, Amsterdam West
https://www.facebook.com/barcentraalamsterdam/