De remedie tegen een tijdelijke brain damage

Wij kregen dit weekend bezoek. Hoog bezoek. Ons nichtje van 2 jaar kwam 2 nachtjes logeren in de Mokum. Hartstikke leuk natuurlijk, maar wel een aanslag op je normale idee van weekend vieren. Dat we niet konden uitslapen, daar was ik op voorbereid. Niet ver van huis kunnen ook. Dat naar de markt lopen ongeveer het hoogtepunt zou worden, dat had ik voorzien. Een ook op het verschonen van luiers was ik volledig voorbereid. En eerlijk gezegd keek ik er ook wel naar uit: een weekend gedwongen rustig aan doen. Maar er is één ding wat ik niet zag aankomen: een dalende hersencapaciteit waar je bang van wordt.

In huize Wijnmuis klonken de gesprekken de afgelopen 2 dagen ongeveer zo: Ja dat is de poes. Afblijven! Even niet aankomen. Waar wonen opa en oma? In….? Goed zo! Ho, niet aankomen. Eerst je mond leeg eten. Ja, Lisanne heeft een uil op d’r shirt (x 25). Is je boterham lekker? Heb je geplast? Niet doen. Niet opeten, dat is van de poes. Pas op, dat is een cactus. Cactus doet auw. Niet aan z’n staart trekken. Wil je slapen? Hier neem maar een banaan. Kiekeboe. Uiteraard geen verbazingwekkende gesprekken met een peuter, maar waar ik mij vooral over verbaasde is wat voor effect dit direct (!) heeft op je vermogen tot logisch nadenken.

Een simpel campingbedje opzetten: kwartier over gedaan. “Ik zie echt niet hoe dit werkt, jij?” De kinderbuggy uitklappen. Geen idee hoe je dat ding zo krijgt, dat ‘ie niet direct weer dubbelklapt als er een kind in gaat zitten. Laten we het ook vooral niet over het inklappen hebben. De autostoel installeren, ik maak geen grap dat heeft ons een half uur gekost. Dan denk je, ja dat is onwetendheid over babyspullen. Dat heb je altijd. Nee, ook het doen van boodschappen werd ineens een moeizaam proces. Ik denk dat we wel 6 producten zijn vergeten. Overkomt ons nooit. En ik heb minstens 5 keer m’n teen heb gestoten tegen dat eetstoeltje. Iets met ezel, steen en 3 keer? Anyways, na 2 dagen kleuteren hebben mijn hersenen een flinke oppepper nodig voordat ik maandag weer aan de slag ga.

Welke wijn?
Rheingau Qualitätswein Trocken (2014)

Welke druif?
Riesling

Gekocht bij?
Online bij AH.nl

Deze wijn is inderdaad een lekkere oppepper. Allereerst omdat als je ‘m inschenkt het net is of ‘ie een klein bubbeltje heeft. De smaak heeft een mooie balans tussen zoet en zuur. Zonder dat de smaak strak is, toch lekker fris. Van mij had ‘ie wel wat meer zuur mogen hebben, om die grijze brei daarboven nog iets meer wakker te schudden. Maar mocht je niet zo’n weekend achter de rug hebben gehad, drink ‘m dan lekker als borrelwijn. En voer eens een goed gesprek. Gewoon omdat het kan.