Praktische aankopen als mijlpalen in het leven

Het levenspad naar de dertiger jaren laat zich kenmerken door een aantal aankopen die als mijlpaal dienen naar het ouder worden.

Eén van deze mijlpalen is de aanschaf van wandelschoenen. Net afgestudeerd en drie maanden Ecuador in het verschiet vraagt om degelijke schoenen. Na herhaaldelijk aandringen van mijn moeder heb ik destijds toch een stevig paar gekocht. Ik probeerde de verkoper nog over te halen dat ik het ook wel kon doen met hippe Allstars, maar ik denk dat die arme jongen is omgekocht en hij bleef volhouden dat ik het daarmee niet zou redden tijdens mijn jungletochten. Maar eenmaal thuis was ik toch stiekempjes blij met mijn paar schoenen die duurder waren dan elk ander hip leuk paar in mijn kast.

Een volgend voorbeeld is de aanschaf van een Swiffer-set. Die kocht ik afgelopen jaar nog, toen ik net was verhuisd en mijzelf heilig voornam om m’n huis als een goede bewoonster schoon te houden. Het erge is nog dat ik stiekem heel trots thuis kwam van de Blokker en serieus blij was met de aankoop van een plastic stok met wegwerpdoekjes. Ik wist zeker dat als mijn schoonmoeder mij zou zien swifferen, ik een paar plusjes achter mijn naam zou krijgen. Ik had dat ding nog niet koud in huis of ik ging al ijverig in de weer (waarna ik een zeer verbaasde blik kreeg van mijn vriend).

Dit weekend heb ik wederom een mijlpaal bereikt. Voor mijn aankomende vakantie heb ik heerlijke praktische Teva-sandalen gekocht. In de categorie schoeisel oerlelijk. In de categorie degelijke sandaal zijn ze te doen. Nu is er wel al van alle kanten gedreigd mij te ontvrienden, het risico om geassocieerd te worden met een sandaal-dragende vriendin nemen de meeste niet, maar ook nu ben ik in het geniep blij met mijn aankoop. Ik weet: op vakantie ben ik de lachende derde. En die spannende-niet-praktische aankopen komen heus nog wel. Heus.

Welke wijn?
La Jara Prosecco Frizzante

Welke druif?
Prosecco

Gekocht bij?
Grapedisctrict

Over lekker praktisch gesproken. Dat kan je prosecco wijn in het algemeen, maar deze in het bijzonder, wel noemen. De lichte bubbeltjes wijn uit Noord-Italië is een allemansvriendje, dus bij de aanschaf van een fles zit je altijd goed. Wel zo makkelijk. De smaak van deze prosecco is niet heel uitgesproken, dus doet het goed bij veel gerechten en de borrel. Wederom een praktisch voordeel. En zoals Teva’s met burgerlijkheid worden geassocieerd, worden bubbels in wijn altijd met feestelijkheid geassocieerd. Met andere woorden: aan deze wijn kan je geen bult vallen. Dus doe eens lekker praktisch en schaf een flesje aan.