Amai! Genieten op de kamping!

Rock Werchter 2016. Een van de modderigst edities ooit. Toen we het festivalterrein opliepen begon het – als een warm welkom – eerst keihard te stortregenen. Sta je in de rij voor muntjes, in of beter gezegd onder, je poncho, je nog zorgen maken over moddervlekken op je spijkerbroek. De eerste vlek probeer je nog ijverig weg te poetsen, maar na een half uur besef je je dat je het hele weekend gewoon uitziet als een boer die keihard op het land gewerkt heeft. Niks hippe festival shorts, jurkjes en zonnebrillen. Hallo poncho’s, kaplaarzen en regenjacks.

Maar: een geluk bij een ongeluk. Wij sliepen het hele weekend in een stacaravan! Op camping De Klokkenberg wel te verstaan. Deze camping – lees kamping – verdient een omschrijving. Camping De Klokkenberg wordt normaliter bewoond door een paar bejaarde Belgen die om 11.00 uur hun eerste speciaal bier nuttigen. Zittend op hun luxe tuinstoelen, kijkend naar de tientallen tuinkabouters die de voortuin opfleuren. ’s Middags wordt er wat genuttigd in de frietkot en ’s avonds gaat de elektrische bbq aan. Genietend van de rust. Tot het moment dat het pittoreske Werchter wordt bewoond door tienduizenden festivalbezoekers die waar mogelijk al om 10 uur beginnen met bier drinken. En daarbij pas om 04.00 uur eindigen.

Oké, wij waren dus een van die tienduizenden rustverstoorders, maar wat hadden we een geluk! Nu is een caravan sowieso beter dan een tent – denk aan je eigen douche, wc, je kan je staand aankleden, een lekker matras. Maar met dit weer hadden we het niet beter kunnen treffen. Alles was en bleef droog. We hoefden tijdens een van de vele stortbuien niet onze scheerlijnen aan te trekken. Ons zorgen te maken over of de buitentent niet tegen de binnentent aan waait. Of je je schoenen wel binnen had gezet. En of je tent überhaupt wel overeind bleef staan.  

En bovenal: we waren in het heerlijke bezit van een koelkast! Leuk voor de mannen dat er koud bier klaarstond, maar ik kon als heuse kampingbewoonster, heerlijk mijn koude (!) wijntje nuttigen.

Welke wijn?
Lindemans, 2015

Welke druif?
Sauvignon Blanc

Gekocht bij?
Appie!

Hee, echt wel een lekker wijntje voor dat geld! Fris en fruitig, strak, zoals een sauvignon blanc hoort te zijn. Je proeft voornamelijk citrus en appel, maar je wordt eigenlijk naar iedere slok wel verrast met een andere smaak. Toppertje hoor deze. En al helemaal als aperitiefje voor een lange dag lauw festivalbier…