Blauwe matjes op de kast

In principe doe ik niet aan goede voornemens. Een goed voornemen moet je ineens te binnen schieten. Actie ondernemen en gaan met die banaan. Dat hoeft niet perse tot 1 januari te wachten als je het mij vraagt. Zo ben ik dus – ergens in september vorig jaar geloof ik – op het briljante idee gekomen om te beginnen met buikspieroefeningen.  

Dus ik naar YouTube. Oefeningen zoeken. De een na de andere fitgirl belooft de mooiste resultaten dus het is nog een hele zoektocht ook. Maar goed, na een tijdje vond ik een knappe meneer die mij op de een of andere manier wel aansprak. Hij ging mij op weg helpen naar een megastrak lichaam! En daar ging ik dan: gewone crunches, zijwaartse crunches, overdwarse crunches, opsekopse crunches, weet ik veel. Ook nog iets met je knieën naar je neus. Of was het nou met je neus naar je knieën?  

Op internet ziet het er moeiteloos uit en dus was ik mij dezelfde avond nog aan het uitsloven. Maar het ging echt voor geen meter. Geen ééne meter. Op de een of andere manier wist ik het verschil tussen links en rechts niet en moest ik 36 keer het filmpje opnieuw afspelen om te kijken wat ik nou precies moest doen. Tot hóévér moet je hoofd nou tussen je knieën?! 

Nu gaf ik niet mijn motorische gestoorde brein of mijn A-sportieve karakter de schuld van deze blamage, maar mijn bed. Mijn matras is veel te zacht voor dit soort ongein en de vloer veel te koud. Maar ik gaf niet op! In het kader van ijzer smeden als het heet is, bestel ik diezelfde avond nog ik een lichtblauw yogamatje. Mijn nieuwe sportieve carrière kan niet meer stuk! 

Nu had ik jullie graag willen trakteren op een ongelofelijk succesverhaal. Maar het is januari. Bijna februari. En mijn blauwe yogamatje ligt nog steeds onuitgepakt – het plastic wikkeltje zit er nog strak omheen – op mijn kast.  

Welke wijn?
Rolling uit Australië

Welke druif?
Pinot Grigio 

Gekocht bij?
Studio Smaak van Wijn in Soest

Na zo’n mislukt sportief avontuur kan je maar beter doen waar je wél goed in bent. Wijntjes drinken. En dan kies je maar deze, met een vrolijk fietsende dame op het etiket. Ben je toch nog een beetje sportief bezig. De kleur van deze Pinot is een beetje bleekjes. Smaak is fris en fruitig (appel en peer) en als je even je ogen dicht doet, proef je ook iets noot-achtigs. En als je je ogen nog wat langer dicht doet, zie je jezelf sportief en moeiteloos losgaan op je yogamatje! Wel met een wijntje links, olijfje rechts en een zonnetje op je bol.